Omet al contingut

El Club Excursionista de Calldetenes i Osona amb Bici reclamem un carril bici mínim per al carrer Gran en les obres de reurbanització

Osona amb Bici i el Club Excursionista de Calldetenes hem presentat una sol·licitud a l’Ajuntament de Calldetenes i la Diputació de Barcelona per reconsiderar la decisió de no incloure un carril bici en el carrer Gran en direcció a Vic durant les obres de reurbanització.

Actualment, aquesta decisió impedeix als ciclistes utilitzar el carrer Gran en direcció a Vic. A la sol·licitud, es demana que s’incorpori un carril bici mínim entre la cruïlla dels carrers Bellmunt i Primavera i l’aparcament de la plaça de la Independència de Catalunya per permetre la circulació de bicicletes i patinets en aquesta direcció.

Aquesta decisió d’eliminar el carril bici en direcció a Vic suposa un deteriorament en la connexió ciclista entre Calldetenes i Vic, ja que les rutes alternatives augmenten la distància a recórrer en un 14% com a mínim, a més d’incrementar el desnivell. Això fa que l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible sigui menys atractiu.

Cal destacar que l’Ajuntament de Vic ha aprovat la habilitació d’un itinerari segur per a vianants i bicicletes a la part sud de la rotonda entre Calldetenes i els barris de les Quatre Estacions i Sant Llàtzer, que té continuïtat cap al carrer Gran de Calldetenes. No obstant això, aquest itinerari no servirà de res si no es permet circular pel carrer Gran en direcció a Vic.

L’anàlisi detallat de la reurbanització del carrer Gran revela que en certa secció es podria permetre la circulació en bicicleta en direcció contrària, sempre donant prioritat als vianants i bicicletes. Per tant, no seria imprescindible incorporar un carril bici en aquesta secció. D’altra banda, el tram de doble sentit de circulació a l’oest de la cruïlla amb els carrers Bellmunt i Primavera permet la circulació en bicicleta en direcció a Vic, tot i que sense un carril bici la sensació de seguretat és limitada.

No obstant això, entre l’aparcament de la plaça de la Independència de Catalunya i la cruïlla amb els carrers Bellmunt i Primavera és impossible circular en bicicleta en direcció contrària, ja que la calçada està clarament delimitada i separada dels vianants amb un paviment diferent. En aquest tram, s’ha sol·licitat la possibilitat d’incorporar un carril bici en direcció a Vic.

En conclusió, Osona amb Bici i el Club Excursionista de Calldetenes demanem que es tingui en compte la incorporació d’un mínim de carril bici en el carrer Gran de Calldetenes per mantenir la possibilitat de circular en bicicleta en direcció a Vic. Aquesta sol·licitud busca preservar la connexió ciclista entre els dos municipis i fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible.

Llegeix el comunicat complet:

Etiquetes: