Omet al contingut

Xarxa ciclable d’Osona

La nostra iniciativa neix amb l’objectiu de traçar itineraris en bicicleta que uneixin els diferents municipis d’Osona. Avui, estem implicats en la creació i promoció d’una xarxa ciclable segura i sostenible, enfrontant l’emergència climàtica, promovent la mobilitat sostenible i fomentant un nou model de desenvolupament local.

Des de l’abril de 2019, persones voluntàries han treballat incansablement per mapejar les rutes, establir criteris específics i col·laborar amb altres entitats.

En aquesta tasca, hem comptat amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, que ha reconegut el valor de la nostra iniciativa encarregant el Pla Director de Vies Ciclistes a la Plana de Vic.

Actuem contra l’emergència climàtica

Promovem l’ús de la bicicleta

Noves opcions de desenvolupament local

La nostra missió

  1. Iniciativa popular i col·laborativa: Amb l’ajuda de persones voluntàries i entitats locals, treballem en crear una xarxa ciclista que arribi a tota la comarca.
  2. Unir 26 localitats: Tenim l’objectiu d’unir més de 26 localitats d’Osona al llarg de 228 km a través de camins existents.
  3. Aplicació Osona amb Bici: Hem desenvolupat una aplicació on es poden veure les rutes mapejades.

La nostra proposta

Noia circulant amb bicicleta per un camí pavimentat

No sempre calen noves infraestructures.

Osona ja compta amb desenes de camins transitables de terra o asfalt, que poden acabar sent aptes per a gairebé qualsevol tipus de bicicleta i que ja uneixen poblacions de forma segura.

Els camins rurals, però, requereixen de senyalització, acondicionament i en alguns casos l’establiment d’un paviment respectuós amb l’entorn que permeti la circulació en bicicleta durant qualsevol època de l’any i per a totes les edats i habilitats.

El nostre objectiu: Fer realitat aquesta xarxa ciclable el més aviat possible.

Volem establir un consorci públic semblant al de les Vies Verdes, amb la col·laboració d’ajuntaments, Consell Comarcal i la diputació de Barcelona. D’aquesta manera, assegurem un projecte ben coordinat, amb camins ben acondicionats i mantinguts, amb filtratge de trànsit motoritzat, amb senyalització pròpia i accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Uneix-te a la nostra causa i ajuda’ns a fer de Osona un lloc més sostenible i saludable pher a tothom .