Omet al contingut

Presentem al·legacions al projecte de nova carretera entre Folgueroles i Tavèrnoles

Aquesta setmana, des d’Osona amb Bici, juntament amb altres entitats integrants de la plataforma “Per una Plana Viva“, hem presentat al·legacions a l’estudi de la Diputació de Barcelona que planteja la transformació de l’actual camí rural que uneix Folgueroles amb Tavèrnoles en una nova carretera.

Les nostres al·legacions s’enfoquen en destacar la necessitat d’una mobilitat més sostenible i respectuosa amb l’entorn, posant en qüestió l’adequació d’ampliar carreteres en l’actual context d’emergència climàtica.

Insistim en la importància d’optar per millores que promoguin la seguretat sense alterar l’essència rural i la biodiversitat del camí, fomentant l’ús de la bicicleta i la mobilitat a peu.

Proposem alternatives que consideren carrils dedicats a la mobilitat activa, garantint una coexistència segura entre vianants, ciclistes i vehicles.

A més, subratllem la necessitat d’incorporar una avaluació ambiental detallada que mesuri l’impacte sobre el paisatge i la fauna, especialment l’òliba, símbol de la nostra riquesa natural.

Consulta les al·legacions presentades