Omet al contingut

Diagnosi: Manca d’aparcaments de bicicletes als equipaments municipals de Vic

A Osona amb Bici, conscients de la importància de la mobilitat sostenible, hem realitzat un estudi exhaustiu sobre la situació dels aparcaments de bicicletes als equipaments municipals de Vic.

Els resultats, malauradament, revelen una mancança considerable d’aquests espais, un fet que dificulta l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport diari.

D’acord amb l’Ordenança Reguladora dels Aparcaments del POUM de Vic aprovada el 2019, cada tipus d’equipament hauria de disposar d’un mínim de places d’aparcament per a bicicletes.

No obstant això, la realitat que ens hem trobat mostra que aquest mínim és lluny de ser assolit. De fet, només un 10% dels aparcaments requerits per l’ordenança es troben actualment disponibles.

La Importància de la Seguretat en els Aparcaments de Bicicletes

Però més enllà de la quantitat, hem d’incidir també en la qüestió de la seguretat.

Dels 994 aparcaments actuals, només un 19% ofereix el nivell de seguretat més alt, aquell que permet lligar tota la bicicleta sencera (triangle i rodes) dins de les instal·lacions. La resta es reparteixen entre llocs de seguretat mitjana i baixa, sent un 8% del total, uns 80 aparcaments, els de seguretat més baixa.

Davant d’aquesta situació, des d’Osona amb Bici instem a tots els equipaments, siguin públics o privats, i a l’Ajuntament de Vic, a fer un esforç conscient per revertir aquesta situació. A més, recomanem l’ús de cadenats en U per lligar les bicicletes, que ofereixen una major protecció que els de cable.

Amb aquesta anàlisi, des d’Osona amb Bici, continuem el nostre compromís amb la mobilitat sostenible a Vic, amb la intenció de col·laborar i assessorar a aquells equipaments o entitats que ho necessitin per aconseguir un entorn més amigable i segur per als ciclistes. Seguirem treballant per fer de Vic una ciutat cada vegada més amiga de la bicicleta.

Accedeix a l’estudi.

Etiquetes: